Terug

Medewerker Vergunningen en Leefomgeving (Wabo balie)

Medewerker Vergunningen en Leefomgeving (Wabo balie) |SRQ134486|


Medewerker Vergunningen en Leefomgeving 
28 uur per week werkdagen op woensdag, donderdag en vrijdag

Het team Vergunningen en Leefomgeving van de afdeling Publieke Dienstverlening is op zoek naar een Medewerker Vergunningen en Leefomgeving, tot eind 2022. Het betreft een functie voor 28 uur per week waarbij de werkdagen op woensdag, donderdag en vrijdag zijn en je deels thuis en deels op kantoor werkt. Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie. En wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? Dan is dit misschien wel jouw ideale nieuwe baan!

Wat ga je doen?
Je bent het aanspreekpunt voor burgers, bedrijven en instellingen die (aan)vragen hebben over de publieke dienstverlening van de gemeente Leeuwarden (WABO en APV). Deze vragen kunnen over van alles gaan, van openingstijden van winkels, een vergunning voor het organiseren van een evenement tot het bouwen van een dakkapel of een garage. Samen met de klant ga je op zoek naar dé oplossing om een plan of idee uit te voeren. Je houdt hierbij rekening met individuele en collectieve belangen van inwoners van de gemeente Leeuwarden en met de bestaande wet- en regelgeving, je gebruikt je creativiteit om ook buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar een oplossing. Jij helpt de inwoners en ondernemers van Leeuwarden om hun ideeën vorm te geven. ‘Kan niet’ is voor jou ‘Zo kan het wel’.

Wie ben jij?
Je bent iemand die graag in verbinding staat met onze inwoners, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent oplossingsgericht en dienstverlenend omdat je altijd samen met de klant zoekt naar de beste oplossing. Je werkt volgens de regels en procedures maar je gebruikt je gezonde verstand. Je bent overtuigend en consistent in de afhandeling van vragen. Je hebt er zin in en dat is te merken aan je energieke houding. 

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:
•    Hbo werk- en denkniveau op het gebied van bouwkunde en/of planologie;
•    Je hebt ervaring met het toetsen aan bestemmingsplannen;
•    Kennis van vergunningsvrij bouwen is een pré.
•    Je bent bereid om afwisselend avonddiensten te draaien op donderdagavond. (tot 19:30 uur)

Waar ga je werken?
In een dynamische omgeving maakt de afdeling Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daar doen we het voor, niet meer en niet minder: dat iedereen mee kan doen. 
De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.