Terug

Medewerker Heffen /diftar

Medewerk(st)er Heffen /diftar |SRQ134481|


Medewerk(st)er Heffen /diftar

24-36 uur per week, voor een periode van 6 maanden met optie tot verlenging

Voor de afdeling Belastingen, onderdeel van het Shared Servicecentrum (SSC) van gemeente Leeuwarden zoeken tijdelijk voor de duur van zes maanden een Medewerker Heffen/DifTar voor 24-36 uur.  

Algemene informatie
De afdeling Belastingen bestaat uit ongeveer 25 mensen en is verantwoordelijk voor het heffen en invorderen van gemeentelijke belastingen en de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ). Zo levert Belastingen een belangrijke financiële bijdrage aan de gemeente Leeuwarden. De afdeling geeft op een professionele wijze uitvoering aan deze belangrijke opgave. Daarbij staat klantgerichtheid en een goede dienstverlening hoog in het vaandel. Het betalen van belastingen wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de inwoners en ondernemers.

De afdeling is onderdeel van het Shared Servicecentrum Centrum (SSC) en werkt net als de andere afdelingen van het SSC zowel voor interne- als ook externe klanten. 

Wat ga je doen
Voor het cluster Heffen & Invorderen zijn we specifiek op zoek naar een collega die ervaring heeft met het (implementeren van) diftar. De komende maanden gaan we schaduwdraaien met de data die we ontvangen van de afvalinzamelaar. Daarnaast kun je worden ingezet voor het opleggen van de overige gemeentelijke belastingen, het afhandelen van bezwaar- en verzoekschriften en ondersteuning bij databeheer. 

Wie ben jij
Je bent een ervaren, enthousiaste medewerker heffen. Je bent proactief en resultaatgericht. Nauwkeurig, goed in plannen en organiseren en communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk). Je bent klantgericht en een teamspeler die ook zelfstandig kan werken. Je bent discreet, dienstverlenend, stressbestendig en collegiaal.

Daarnaast:
-    Heb je minimaal Mbo werk- en denkniveau en aantoonbare werkervaring binnen het vakgebied bij gemeenten
-    Heb je kennis van en (aantoonbare) recente ervaring met de invoering van DifTar
-    Beschik je bij voorkeur over het diploma Belastingmedewerker Lokale Overheid (pré)
-    Ben je bekend met de applicatie Key2Belastingen