Terug

​(Junior) Juridisch Medewerker

​(Junior) Juridisch Medewerker |SRQ133417|


(Junior) Juridisch Medewerker (32 tot 36 uur per week, tijdelijk voor de duur van 3 tot 6 maanden)

Het team Plannen en Vergunningen van de sector Duurzame Omgevingskwaliteit (DOk) is op zoek naar tijdelijke ondersteuning van een (junior) juridisch medewerker.

Het team Plannen en Vergunningen
Het betreft een functie bij team Plannen en Vergunningen van de dienst Fysiek Domein. Binnen de sector Duurzame Omgevingskwaliteit (DOk) is de uitvoering van de Omgevingswet één van de belangrijkste onderwerpen.
Het team Plannen en Vergunningen is verantwoordelijk voor het verlenen van complexe vergunningen en het opstellen van ruimtelijke plannen zoals (nu nog) bestemmingsplannen, uitgebreide omgevingsvergunningen en principeverzoeken. Daarnaast adviseren we bij gebiedsontwikkelingen, zoals Middelsee, Blitsaerd en WTC-Cambuur, en geven we vakinhoudelijke adviezen aan andere teams binnen de gemeente. Bij het team zijn circa 30 personen werkzaam.

Functieomschrijving
Als  (junior) juridisch medewerker werk je binnen het team Plannen en Vergunningen. Je ondersteunt de juridisch medewerkers bij het toetsen van ingediende aanvragen omgevingsvergunning aan de geldende wet- en regelgeving, waaronder de organisatie rondom kwaliteitsteams.

Het team Plannen en Vergunningen is voortdurend in ontwikkeling. Je draagt samen met de collega’s proactief bij aan een uniforme taakinvulling en teamontwikkeling door het delen van kennis en werkwijzen. Als medewerker zie je kansen, ben je nieuwsgierig, heb je lef en ga je creatief om met (nieuwe) situaties.

Wat vragen wij
Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in juridische richting;
Kennis van en ervaring met WABO is een pré;
Een flinke portie humor.

Algemene informatie
Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 108.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kantorenstad. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. Er is ruimte om te bouwen, te wonen en te ontspannen. Je vindt historische schoonheid en leuke winkels in de gave, oude binnenstad. Leeuwarden is daarnaast een prettige stad om te wonen en te werken. In de komende jaren zal Leeuwarden verder groeien. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met zo’n 1800 medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad.