Aanbiedingen voor de onderstaande aanvragen worden uitsluitend in behandeling genomen wanneer deze via het portaal van de Inhuurdesk Gemeente Leeuwarden worden aangeboden. Voor vragen kan er contact worden opgenomen via inhuur@inhuurdeskleeuwarden.nl of 0853001260.

Adviseur Omgevingswet
36 uur per week


Wil jij nu al graag aan de slag met de uitdagingen van de aanstaande Omgevingswet? Of heb je zelfs al ervaring opgedaan met de Omgevingswet? Heb je belangstelling voor ruimtelijk kwaliteit? En werk je graag vanuit een team met enthousiaste collega’s? Dan hebben wij voor jou wellicht de functie die bij je past!

Het team Plannen en Vergunningen
Het betreft een functie bij team Plannen en Vergunningen van de dienst Fysiek Domein. Onlangs is de sector Duurzame Omgevingskwaliteit (DOK) gevormd waarin de uitvoering van de Omgevingswet één van de belangrijkste onderwerpen is. De vacature betreft een sleutelfunctie binnen deze nieuwe sector, ook als belangrijke schakel naar andere disciplines. 
Het team Plannen en Vergunningen is verantwoordelijk voor het verlenen van complexe vergunningen en het opstellen van ruimtelijke plannen zoals (nu nog) bestemmingsplannen, uitgebreide omgevingsvergunningen en principeverzoeken. Daarnaast adviseren we bij gebiedsontwikkelingen, zoals Middelsee en WTC-Cambuur, en geven we vakinhoudelijke adviezen aan andere teams binnen de gemeente. Bij het team zijn circa 30 personen werkzaam.

Wat ga je doen?
Als adviseur Omgevingswet ben jij inhoudelijk goed op de hoogte van de Omgevingswet. Jij weet wat dit betekent voor de nieuwe instrumenten waar we mee aan de slag moeten en onze ‘nieuwe’ manier van werken. Jij kunt een actieve bijdrage leveren aan het opstellen van het omgevingsplan voor de gemeente Leeuwarden. 
Jij denkt en werkt mee aan de nieuwe planregels en hiermee samenhangende werkzaamheden. Er zijn veel vragen die wij nog willen beantwoorden voordat de wet in werking treedt. Jij kunt ons daarbij helpen! 
De nieuwe sector is een dynamische sector, waar we het belangrijk vinden om gezamenlijk de klus te klaren. Vanuit jouw kennis en ervaring kan jij daarom samen met je collega’s invulling geven aan de vragen die de sector krijgt en deze vertalen naar de mogelijkheden vanuit de Omgevingswet. 

Wij vragen
•    Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding (richting ruimtelijke ordening, bestuursrecht, planologie, of vergelijkbaar) 
•    Je hebt al aantoonbare kennis van de Omgevingswet
•    Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken

Competenties
•    Je bent initiatiefrijk, creatief en in staat om buiten de gebaande paden (bestemmingsplannen) te denken
•    Je hebt ervaring met multidisciplinair werken
•    Je kunt goed plannen en organiseren
•    Je bent stressbestendig
•    Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
•    Je kunt goed verbindingen leggen 

De aanvraag sluit dinsdag 11 mei 2021 om 14:00 uur 
 

Sr. Beleidsmedewerker (armoede)                            
28 - 32 uur per week

Gemeente Leeuwarden zoekt voor 9 maanden een ervaren beleidsmedewerker voor het Sociaal Domein.

Wat ga je doen?
Je opdracht bestaat uit inhoudelijke advisering en doorontwikkeling van het beleid op het thema Armoede. 
Hierin werk je samen met onze interne collega’s en externe partners. Je adviseert aan wethouder(s), managementteam en directieteam. 
Je levert bijdragen aan het op te stellen beleidsplan Armoede en bent aantoonbaar bekend met thema’s zoals ‘Kinderen in armoede’, ‘het verbeteren van gemeentelijke dienstverlening en financiële hulpverlening’, het ‘vergroten van bestaanszekerheid’ en het ‘aanpakken van de schuldenproblematiek’.
Je inspireert mensen binnen en buiten de organisatie om een bijdrage te leveren aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken op het Sociaal Domein, waarbij iedereen gestimuleerd en gefaciliteerd wordt om juist datgene te doen waar hij of zij het beste in is. 
 
Wie ben je?
Je bent een medewerker die out of the box kan denken en prikkelend kan adviseren. Je beschikt over hbo plus/wo werk- en denkniveau en je hebt inhoudelijke kennis en ervaring binnen het Sociaal Domein. Je bent in staat om relevante maatschappelijke, politieke en sociale ontwikkelingen te signaleren en te interpreteren. Het is een pré als je ervaring hebt met werken binnen de overheid en data analyse.

Je kan goed zelfstandig werken en je bent resultaatgericht. Dit betekent dat je zaken afrondt en ervoor zorgt dat er ook daadwerkelijk een ‘eindproduct’ staat. Ook ben je creatief en kan je goed omdenken. De woorden ‘kan niet’ buig jij om naar, hoe kan het wel?

Daarnaast ben je daadkrachtig in je optreden en heb je lef om zaken voor elkaar te krijgen. Je bent een goede en snelle schrijver en vaardig in het gebruik van eenvoudige en toegankelijke taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Waar ga je werken?
Het Sociaal Domein van de gemeente Leeuwarden bestaat uit 3 sectoren, namelijk  Uitvoering, Bedrijfsvoering en Advies en Beleid en Strategie. Deze sector biedt plek aan ongeveer 60 medewerkers, hier ga je aan de slag. Binnen het Sociaal Domein werken circa 400 medewerkers. 

De aanvraag sluit maandag 10 mei 2021 om 12:00 uur 
 

Ontwerpleider CT De Zuidlanden
2-3 dagen per week

Voor het project ‘De Zuidlanden’ zijn we op zoek naar een ervaren en enthousiaste ontwerpleider CT voor een periode van maximaal 3 jaar. 

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een ervaren en allround projectleider CT voor de ontwikkeling van de Zuidlanden bij Leeuwarden. Je bent verantwoordelijk voor de civieltechnische aspecten en onderwerpen van de gebiedsontwikkeling. In de prille planfase adviseer je de stedenbouwkundige discipline, in de VO/DO fase van de ruimtelijke plannen treedt je op als ontwerpleider en ben je verantwoordelijk voor de inhoud, het proces en de middelen. In die fase ben de operationele trekker van het project. Verder stel je de aanbestedingsstrategie op. De feitelijke uitvoering (voorbereiding, aanbesteding en realisatie) zal door het team van CT van de gemeente worden uitgevoerd. Verder stuur je in overleg met de teamleider CT op inzet van eigen mensen en uitbesteding. 

De deelprojecten worden aangestuurd door overall-projectleiders, daar rapporteer je aan. Het geheel van deelprojecten wordt aangestuurd door de directeur van projectbureau. Je hebt ervaring met het werken in een multidisciplinair projectteam. Dit doe je vanuit zowel inhoud als proces. Je weet daarbij op het juiste moment de juiste expertise in te zetten door vooruit te kijken en te handelen. 

Je bent ondernemend, omgevingsbewust, besluitvaardig, probleemoplossend en resultaatgericht. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en uitstekende advies vaardigheden, wat je tot een stevige gesprekspartner maakt. Je hebt een verbindende rol en bent in staat die in te vullen vanuit een brede ervaring in gebiedsontwikkeling en meer specifiek woningbouwontwikkeling. 

Wie ben jij?
•    Je beschikt over een CT-opleiding op hbo- of wo-niveau;
•    Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring op vergelijkbaar niveau.

Waar ga je werken?
Projectbureau De Zuidlanden ontwikkelt een stadsuitbreiding aan de zuidzijde van Leeuwarden. Zo verrijzen er de dorpse buurtschappen aan de oostkant van de Overijsselselaan. Daarnaast krijgt het meer stedelijke Middelsee gestalte aan de westkant van de Overijsselselaan. Bij Werpsterhoek wordt een gebied met een nog nader te bepalen programma ontwikkeld. Jouw werkveld ligt vooral in de buurtschappen

De aanvraag sluit vrijdag 14 mei 2021 om 14:00 uur